2011. március 28., hétfő

Rózsa és Ibolya




Nagyon elégedett vagyok blogbejegyzésem címével. Milyen szellemes! És még igaz is. Ugyanis tegnap 2 talicskányi ibolyát ültettünk át + 2 vén rózsabokrot! Theo ugyanis miután Robi és Katus elhozták a faluba, a mini veteményes beindításához a kert végében egy kb 30m2-es részt le gyepirtókapázott, hogy fel lehessen ásni, de pont ott volt az ibolya-mező és előtte kiásta a töveket és azokat mindenfelé szétültettük a kertben.

De a kertész kommandó tevékenysége nem merült ki ebben, hiszen az agresszor bodzafa megfékezésén, az elszáradt orgona- és fagyalágak le- majd felfűrészelésén túl még elültettünk Jakab kedvéért 4 hibiszkusz cserjét, egy kis babérmeggyet, 2 kecskerágót, aztán az Emőke nénitől kapott 50-60 nárciszhagymát, és a szomszéd nénitől kapott pálmaliliomot. A legnagyobb kertészeti ajándékcsomagot Bárótól és Erikától kaptuk, akik egy gyönyörűszép gömbbuxust, 1 kis tiszafát, 1 kis ezüsttuját 1 gömbborókát és 4 óriási díszfüvet adtak a kertjükből!!! Köszönjük! Ehhez jön még egy rododendron, amit ma szereztem be Fehérváron, hosszas tipródás után, de aztán győzött a fanatizmus. (Vettem vetőmagokat is, hogy enni is lehessen majd. De erről majd máskor. Hogy mindenki izgulhasson!) Mert vadászkerítésért voltunk Fhváron Öcsikével, hogy Füles ne tapossa le a veteményest meg Theonak fürdőszobabútorért, mert nem hajlandó lehajolni és muszáj felső szekrényest neki. Cserépbe elültettem a Gróf Sygetthytől kapott orosz tárkony magokat és a harangvirágot is, most itt a szobában dunsztolom őket, kíváncsi vagyok, kikelnek-e.

Azért a kert még elég ronda, sáros és kopasz, és mi is mocskosak vagyunk térdig sáros gumicsizmában és fekete körmökkel, de remélem mindenki túléli az el- és átültetést és májustól azért már kedvezőbb kültéri körülmények fogadják kedves vendégeinket!!

Ma egyébként találkoztunk két iszonyú aranyos, karcsú, piros nyakörves fekete-sárga tacsival, akik csillogtak-villogtak, olyan fényes volt a bundájuk, és még meg is lehetett simogatni őket. Erről jut eszembe, hogy Füles viszont vhogy leszedte magáról és szétnyiszálta a Nyékről szerzett csajos lila nyakörvét, így most egy új zöld-pirosat kapott.

Akit egyébként tárgyunk kapcsán Arany János is érdekel, annak itt a mű:

Kellemes olvasást kívánunk

most befejezem mert szócikket kell írni házi feladatként és természetesen hihetetlen, de mégis tényleg, Rózsa és Ibolyáról
Adios amigo:
Kertészmatska

Maczkóházy, regisztrálj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...