2011. március 21., hétfő

faültetés



Ma 3 hónapos Alizka és ma volt a faültetés!

Eddig a kertben a következő állomány volt: 2 idősebb és kókadt meggyfa, 2 kis cigánymeggy, 1 körte, 1 almafa, 1 azonosítatlan, 1 bodzafa, 1 orgonabokor és 2 ezüsfenyő. Hát őket mind persze megtartjuk, havernak.

Most ültettünk ehhez: 2 hárs (ez az Unter den Linden koncepcióm-- igazából mindig is gesztenyefát szerettem volna, és nem messze tőlünk van a Gesztenyesor, ami nagyon szép, öreg gesztenyékkel, meg Agárdon is szépek, de az aknázómoly miatt nem mertem), 1 nyírfa (ez a Theo Szibéria-koncepciója: fenyő + nyírfa+ boróka), 1 tiszafa (tesóméknál van nagyon szép 4-5 méteres, még a Dédipapámék ültették), 1 babérmeggy, 1 cserszömörce, 1 labdarózsa, 1 oszlopboróka, 1 hamisciprus, 2 kis kúszóboróka, 1 kis törpefenyő Hurkácskának, 1 fehér és 1 piros ribizli. Ültetésre vár még 1 kisebb babérmeggy, 1 kecskerágó, meg a két levendula.

Volt egy kis bozótirtás is, amit sajnáltam de muszáj volt, mert már egymást fojtogatták és a fele kiszáradt. Találtunk viszont 3 mikroszkópikus méretű tiszafa-csemetét. Kb 2100-ra érik majd el az 1 méteres magasságot.

Tervben van még: egres, josta, bogyós ez-az, barka bokor (Ica nénitől szerezve az alapanyag), babarózsa, pünkösdi rózsa, (egyáltalán, rózsa minden mennyiségben), galagonya, rododendron, jezsámen, magyal, aranyeső, madárbirs és még sok minden, csak most már álmos vagyok. Anyutól mint Noé bárkájáról minden itteni növényből kapok egyet. Április elején nagy füvesítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...