2012. július 6., péntek

kovászos uborka

Az aranyhal volt az egyik nagy dunsztosüvegben, a másikban pedig az uborka, mert a héten Theo kisgazda kovászos uborkát gyártott.


A recept anyutól származik,Theo átiratában közlöm

"Az uborkákat megmosom, megdörzsölöm, a végüket levágom. Egy kimosott dunsztosüveg aljára teszek kaprot, mustármagot és fokhagymát, az uborkát rájuk halmozom. A tetejére egy szelet kenyeret teszek és feltöltöm az üveget langyos,  sós vízzel. A tetejére cseppentek egy csepp ecetet. Az üveget lefedem egy tányérral, és kiteszem a napra, ahol 2-3 nap múlva megérik és finom lesz!"

Theo úgy tervezte, hogy chili-t is tesz bele, de aztán rám való tekintettel elállt (egyelőre) ettől a szándékától.

Theo a 3. nap elteltével, villával és szűrővel kiemelve a cuccot a tetejéről ellenőrizte, hogy jó-e már az uborka. (Nem volt, utána kellett sózni és egy napig még kint hagyni a kertben).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...