2012. január 10., kedd

nagy siker a cinkegolyó az orgonabokron





3 megjegyzés:

  1. Nem veszélyes így a madarakra? Nálunk lassan fogynak a cinkegolyók, nem tudom, nem azért-e, mert a környékbeli macskák felmászhatnak a fára és elkaphatják a falatozókat. Hátha ti látjátok, mi zajlik napközben az etetőn, elég hasonló a környezet.

    VálaszTörlés
  2. Ajánlatos egészen vékony ágra fellógatni a cinkegolyót, ami a madarakat és a golyót még elbírja, a macskát már nem. Nálunk a macskák így csak alulról figyelik az eseményeket, már nem próbálkoznak a felmászással. Mármint az éhes szomszéd macskák. Cilikének a napi 14 órás iszonyúan fárasztó durmolás miatt eszébe sem jut nekiindulni a fának.
    Cilike gazdája

    VálaszTörlés
  3. Mi is át fogjuk rakni ezeket, mert nem akarok madár-vágóhidat létesíteni Lucimaci kedvéért! Több helyen is van kint, és annyi szerencsénk van, hogy L. saját maga beállította téli napirendje: reggel kb. 20 perc kint tartózkodás, majd sötétedésig bent döglés, hibernáció, este kint tombolás, de olyankor már nem esznek a madarak. De a vékonyka ág jó tipp, köszönöm! és az is igaz hogy tavaly ilyenkor sokkal több kismadár volt a kertben...

    VálaszTörlés

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...