2011. december 26., hétfő

karácsony


Ez volt az első Karácsony a házban. Theo a kertben  bográcsban halászlét főzött 77 féle halból. Az időjárás nem volt valami szuper, mert ki-kiújuló ónoseső esett, és a fagy miatt a kerti csap el volt már zárva, szóval elég babra munka volt, de a végeredmény finom lett. Elvileg Fülesnek kellett volna asszisztálnia, de ő inkább - meglepő módon - a kanapéra szavazott. Kemény és elkeseredett küzdelmet folytattam, hogy legalább egy napon ne legyen minden a Mocsokláb Banda lábnyomaival ékesítve (+ Fülinek a szőre is hullik diszkréten, de állandóan, amire a héten homeopátiás csöppöket kapott Pálinkás dokitól), és a ház ne a választékosan berendezett lóistálló képét mutassa.

Én a mákos-szezámos aprósütit sütöttem, utána meg a vacsorához a Grofftól kapott Pettson és Findusz könyvből a svéd almafelfújt mandulás szósszal c. édességet (amire még vaníliafagyi is jön, így amellett hogy vonzóan jól és egyszerűen hangzik a recept, ha elszúrom még mindig lehet fagyizni). Este átjöttek anyuék, akik a kapros-gombás szószos lazacot hozták. Az ajándékok illeszkedtek a kisgazda léthez: Theo kandallótisztító szettet kapott, meg fahasáb-tartó izét, én meg kenyérsütőt.... Amire rémülten pislogtam, bár Theo szerint kb. úgy működik mint a mosógép, csak beöntögetem, dobálom a cuccokat, aztán a végén kiszedem belőle. Hát nem tudom, majd meglátjuk, holnap lesz a nagy próba.


A karácsony legfőbb nyertese azonban egyértelműen  Lucifer volt. 1. kapott a nyers, filézett, apróra vágott halból 2. végig az arcképével díszített Félixes konzerveket kapta 3. saját fenyőfát kapott a házban, márpedig a fenyőfán laknak ősellenségei, a vadgalambok odakint, 4. irtózatos mennyiségű csomagolópapírban hentereghetett és több doboz fülét is rághatta.

Tegnap Pesten voltunk, ma pedig a bodajki és velencei família egyesített karácsonya volt. Ez utóbbin 14 féle süti volt. Megszámoltuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...