2011. június 2., csütörtök

fejlemények




Még a macsek kérdésre visszatérünk, most csak a beszámoló jön, hogy milyen haladást értünk el, hogy részvényeseink lássák, töretlen a fejlődés, dinamikus a lendület.

Theo összerakta a kis kanapét ami azért fontos, mert valakinek megváltoztatta az életét, hiszen Fülest azóta csak akkor lehet levakarni róla, ha 1. kajál, 2. ugatásra érdemes lény megy az utcán, 3.kisüt a nap, mert akkor előhúzza a szolibérletét és a hosszú tél után kábulásig napozik. Füles erre fél éve várt, ugyanis - remélem dr Sch. megbocsátja - a Krúdy utcában ahol a konyhában volt a doboza a radiátor előtt - egyszer Theo lelépve a G-Robyba, nyitva hagyta a szobaajtót, amikor hazajött, kutya sehol, és némi nyomozás után találta meg Fülest a franciágy tök kellős közepén heverészve. AHonnan kitessékelte, de bevallotta, hogy titokban imponált neki a dolog. (Titokban nekem is.)

Füleshez kapcsolódik még, hogy felszámoltuk a téli menekült kenneljét. LEmostam az ablakokat, de nem mindet. 1 függönyt is sikerült felraknom. A nappalit kiganyéztuk, eltekintve a mindenünnen lógó kábelektől, amelyek továbbra is Villany Lacira várnak. (+ cirkó földelés) Van internet, de csak egy helyen, a könyvespolc 4. polcán, így állva körmölök most is, Sőt van telefonunk is, és hadd jelezzem, hogy hamarosan ÓRIÁSI JÁTÉK veszi kezdetét ezzel kapcsolatban, szóval mindenki tartsa készenlétben a Larousse-t, mert GIGANTIKUS NYEREMÉNYEK forognak majd. (Bettike-játékunk nyertese Lacika éppen szombaton érkezik átvenni nyereményét.)

Volt ültetés is, sárga záporvirágot és törpe legényrózsát, meg rózsaszín és bordó + fehér meténgrózsát. Ezeket a rózsabokrok köré, de jövőre oda rózsák jönnek. Kinyílt sorban a nagy rózsaszín, a kis lazac-színű és ma reggel Matuzsálemen is 2 sötétbordó, meg a Matuzsálemmel együtt - véletlenül - átültetett rózsaszín bazsarózsa is. Ezenkívül ültettük a gárdonyi kertészet maradvány palántáit: 1-1 rebarbarát, padlizsánt, koktélparadicsomot, kosszarvú csípőspaprikát mutatóba, meg egy Jakab szamóca emlékepret is. Most az ebédlő van hátra mert az még be van fóliázva és festékesvödrökkel van tele.

Látogatóink is voltak: Orsiéktól Fonyódra menet egy szép sárga ebédlőasztalt kaptunk, Öcsike pedig elhozta a 3 személyes kerti padot, valamint Lizust. Aki 5.5 hónapos és  a kertben nagyon figyelmesen és hosszasan néz fölfelé és bámulja a faleveleket, ahogy mozognak. A nyertes a vérszilva volt, 2. helyezett a fűzfa, 3. Csabi, akitől először eléggé tartott, de aztán érdeklődéssel tanulmányozta.

Remélem mindenki megnyugodva hajtja álomra fejét ezen imponáló lista után, én is megyek aludni, a lomtárba, mert ott van a legsötétebb, igazi bunker hangulat van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...