2011. szeptember 11., vasárnap

egy reggel Szupercukiságékkal


A mai reggel így nézett ki: 5.50-kor felkeltem (hol vannak már a 11-ig alvások), kinyitottam a teraszajtót, hogy Lucifer ki tudjon menni reggeli ellenőrző körútjára. Remélem Füli is kimegy, mert akkor elkerülhetők a bűntettek, én visszafekszem aludni. De Füli is visszafekszik általában, valamelyik kanapéra, mert nem szeret korán kelni és a kényelem előbbre való, mint a cserkészet odakint.

Akkor felébredek rendesen, pl. ma 7.10kor. Füli dögönyözése valamelyik kanapén, összes indulójának eléneklése (a "Jó reggelt, Füli kiskutya" és a "Fülimüli kiskutya, felmászott a fára" kezdetűek), illetve a Haximaxi indulót nem szoktam ilyenkor elénekelni, mert attól nagyon bepörög és tombolni kezd. Na ezalatt Füli hentereg, és a nevetséges miniatűr nyikhaj mancsaival ütöget. Közben megérkezik Szörnyike is kintről, és vagy ordít, hogy adjak neki azonnal reggelit, mert éhen hal, vagy leül és dorombol. Ha nagyon fel van dobva, akkor ráugrik a hentergő Fülire és szakszerűen igyekszik átharapni a torkát, amit Füli nagyon élvez, legalábbis röhögő arckifejezése van.

Akkor utána reggeliztetés, Füli megkapja a Friskies mini menü marhahúsos változatát odakint, Lucimaci pedig az 1ső reggelijét. Utána kimennek, vagyis Luci biztos kimegy, hogy a szomszéd nagy kutyával kokettáljon a padlizsánok mögül, üldözze a lepkéket, bogarakat, méheket, darazsakat, verekedjen a szomszéd macskával. Füli vagy a postást várja egy kiadós reggeli üvöltés reményében, vagy - how surprising - felfekszik vmelyik kanapéra. Időnként mindketten felbukkannak a konyhában egy kis potyakajára várva, de igyekszem szigorú lenni. Bár ma kaptak kiflicsücsköket pluszban. Ezeket Füli kiviszi, bánatos pofával ül felettük, majd fel alá rohangálva nyüszít a kertben és el akarja ásni. Ezért meg kell menteni tőlük. De ha széttépem neki, akkor megeszi. Luciferi pedig imádja a kiflit, ő maga hívta fel erre figyelmemet, mikor múlt héten az ebédlőasztalon a kifliszacskóban találtam meg, a maradék 3.5 kiflivel.

Lucimaci mindeközben valójában a nap fénypontjára vár: a reggeli locsolásra. Ugyanis Lucifer vízőrült, vízfanatikus. Még sose láttam ilyen macskát. A házban a fürdőkádban és a mosdóban grasszál, dörgöli a fejét a csaptelepnek és dorombol neki, ha egy csepp víz kihullik, áhítatosan bámulja. Kint a kerti csapnál csinálja ugyanezt, két lábon állva próbálja a csapot elforgatni, a slagon fekszik, rugdalja, rágja, minden vizeskannát, vödröt ellenőrzése alatt tart, a pocsolyákban hentereg. Pedig van friss vizük kint is, bent is. A nagy pillanat akkor következik el, mikor elkezdem a locsolást, Lucifer azonnal előrohan, bárhol is van és cikázik, a vízsugarat követve rohangál, illetve ahol lukas a tömlő, ott a kifolyó vízben hentereg, és általában csuromvizes és tiszta sár az egésznek a végére, ezért már 2 törölközőt tartok kint neki.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos Füli egy kicsit háttérbe lett szorítva. Róla is kéne egy külön képet berakni!

    VálaszTörlés

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...