"Ma reggel pl. nagyon finom reggeli
volt. Házi készítésű joghurtot kevert össze friss tejhabbal és bele tőzegáfonyát tett ízesítésképpen a
gazdasszony. Ebben a családban pl. naponta
5-ször van kaja. Először reggel
6-kor. Ilyenkor megy ki az apuka az istállóba, utána reggel 9-kor (ilyenkor jön vissza átfagyva). Az
ő porciója ilyenkor a tegnap esti
vacsi maradéka megmikrózva. Majd utána 12 óra fele ebéd (ez mindig meleg). Vagy hal, vagy valamilyen
hús. Általában leves formájában.
Utána a következő kaja du négykor van, amikor az apuka megint bejön az istállóból. Ez a kaja is meleg.
És végül este 6-7 fele egy
vacsora, amire külön kaját főz az anyuka. Hát tényleg olyan tömősek ezek a
friss kaják, hogy nem nagyon tud az ember enni túl sokat belőle. Ma
például reggelire
ettem két nagy tányért a házi joghurtból és utána úgy éreztem magamat, mint egy felfújt duda. Kényszerből még ettem egy céklás kaviáros kenyeret, de azt tényleg csak azért, mert különben aggódni kezdenek, hogy beteg vagyok. A joghurt itt ugyanis egyáltalán nem számit ételnek. Az csak úgy van, megisszák."
ettem két nagy tányért a házi joghurtból és utána úgy éreztem magamat, mint egy felfújt duda. Kényszerből még ettem egy céklás kaviáros kenyeret, de azt tényleg csak azért, mert különben aggódni kezdenek, hogy beteg vagyok. A joghurt itt ugyanis egyáltalán nem számit ételnek. Az csak úgy van, megisszák."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése