2012. szeptember 7., péntek

Hármashatár

Az elmúlt hetet Szentgotthárdon és környékén töltöttem. Csörötneken, Felsőszölnökön, Kétvölgyön, Apátistvánfalván és még néhány közeli településen. Ez volt az első olyan hét Öhi születése óta, amelyet nem töltöttem otthon. Mindenki nagyon hiányzott persze, és ez az egy hét elég is volt. De most akkor jöjjön egy-két kép, és néhány megdöbbentő részlet.

Felsőszölnök mellett van a hármashatár pont, ahová kényelmes sétával el lehet jutni a faluból. A határponton egy emlékmű jelzi, hogy hol találkozik a három ország.



A magyar oldal azonban tartogat egy kis meglepetést. Na nem hátrafelé nyilazó Emese szobrot, sem turultollal fába rótt "welcome" feliratot, hanem egy indiai jógi jókívánságait, amely a magyar oldalról felvezető kaptató (úgyismint Sri Shinmoy Straße) végén található:


Sri Chinmoy ezt követően ékes szlovén nyelven (a magyar, a német és az angol mellett) hívja fel a figyelmet a népek barátságára, és a lélek megállíthatatlan áradására:


Kétségtelen, hogy a lelkiség terén már megint felülmúltuk a sógorokat és persze a szlovéneket is. Magyarország legnyugatibb pontján igazi keleti pillanatokat élhettem át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

you might also like this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...